GASILNI APARATI - GASILNIK NA PRAH

Gasilnik za gašenje s prahom (A,B,C)

Gasilniki na prah se razlikujejo po količini prahu v posodi gasilnika. Namenjeni so gašenju požarov A med katere sodijo trde snovi kot so les, papir, tekstil, požari razreda B (tekoče snovi – alkohol, olja, masti) in požare tipa C, kar pa so plinaste snoci, kot so zemeljski plin, metan, vodik.


S-1 in S-2 se priporočajo predvsem v avtomobilih, tovornjakih, počitniških prikolicah, čolnih, gospodinjstvu,… Gasilni aparat ima manometer, ki prikazuje stanje plina v gasilniku in prikaže, da je gasilnik pod stalnim tlakom, polnjen z dušikom, kateri služi kot potisni plin.

 

  

Gasilnik S-6 in S-9
Oba gasilnika imata večjo vsebino količine prahu, zato so bolj primerni predvsem v delavnicah, tovornjakih, odprtih prostorih, skladiščih, gospodinjstvih in kmetijah.

Tudi tej gasilniki imajo manometer, ki prikazuje, da je gasilnik podlnjen z dušikom in je pod stalnim tlakom. Ko aparat aktiviramo kazalec v manometru pade v levo, rdeče polje, kar pomeni, da je gasilnik prazen in ga je potebno napolniti, v primeru, da kazalec pade v deno, rdeče polje pomeni, da je v gasilniku preveč potisnega plina.

Gasilnik je izpraven, ko je kazalec v zelenem polju.


 

 

 


Borštnik d.o.o. © 2012 Pravna obvestila